Vastuullisuusstrategiamme

Yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa

Tavoitteenamme on, että vaatteemme valmistetaan eettisissä olosuhteissa. Pierre Robert Group ei omista omia tehtaita vaan noin 50 eri tavarantoimittajaa valmistaa vaatteemme eri puolilla maailmaa. Tyypillisiä valmistusmaitamme ovat Kiina ja Etelä-Eurooppa (Italia, Turkki ja Portugali). Vastuullisuusnormimme sisältävät useita eri vaatimuksia, joita tavarantoimittajiemme tulee noudattaa ja valvoa niiden toteutumista henkilökohtaisten vierailujen avulla.

Työskentelemme tavarantoimittajiemme kanssa pitkäjänteisesti tarkoituksena luoda ja vahvistaa pitkäaikaisia suhteita tavarantoimittajiemme kanssa. Tämä asettaa selkeämmät odotukset kaikille osapuolille ja on helpompaa hallinnoida tuotantoketjua. Noin 36% kaikista toimittajistamme on työskennyt kanssamme yli 11 vuotta tai enemmän ja 75% yli 3 vuotta.

On tärkeää, että vaatteidemme valmistajat työskentelevät turvallisissa työympäristöissä ja hyvissä työoloissa, ja että heillä on hyvät työntekijöiden oikeudet. Emme työskentele tavarantoimittajien kanssa, jotka toimivat maissa, joissa työolosuhteet ovat liian rankkoja, ja joissa meillä ei ole mahdollista vaikuttaa, muuttaa ja valvoa näitä asioita.

Kaikkien tavarantoimittajiemme täytyy noudattaa tiukkoja eettisiä standardejamme, kuten on määritelty Pierre Robert Groupin Code of Conduct:ssa (CoC). Lapsityövoima on luonnollisesti kielletty. Työolosuhteiden tulee olla linjassa yleisten kansainvälisten standardien kanssa, mukaanlukien työntekijöiden oikeuksiin ja turvallisuuteen liittyvät vaatimukset, ja ympäristön suojelu ja eläinten hyvinvointi tulee huomioida. Nämä ohjeistukset perustuvat YK:n ja Kansainvälisen työjärjestön sekä YK:n Global Compact:n vastuullisen kehityksen 10 toimintaperiaatteeseen.

 

Tavarantoimittajien valvominen

CoC:n vaatimuksien toteutuminen vaatii jatkuvaa ja tarkkaa valvontaa. Eri ulkopuoliset ja yksityiset viralliset valvonnan tahot sekä omat työntekijämme tekevät säännöllisiä tarkastuksia tehtaissa ja varmistavat, että standardimme ja vaatimuksemme toteutuvat. Myös Pierre Robert Groupin ostajat vierailevat säännöllisesti tavarantoimittajiemme luona.

Pierre Robert Group on käyttänyt Ethical Trading Initiativen kehittämää sisäistä toimintajärjestelmää arvioiden eri riskejä ja työolosuhteita tehtaissamme vuodesta 2009. Tavoitteenamme on luoda hyvä työympäristö ja reilut työolosuhteet tehdastyöntekijöille dialogin ja yhteistyön kautta yhdessä tavarantoimittajiemme kanssa. Vierailemme myös alihankkijoidemme luona, jotta voimme muodostaa paremman käsityksen koko tuotantoketjusta. Näitä alihankkijoita ovat muun muassa kangas- ja pakkausmateriaalivalmistajat.

Kaikkien uusien tavarantoimittajien tulee noudattaa CoC:ia kuten kemikaalisäännöksiä ja yleisiä laatuun ja yhteistyöhön liittyviä käytäntöjä ja toimintatapoja. Emme valitse kumppaneiksi tavarantoimittajia, jotka eivät pysty näitä noudattamaan. Pierre Robert Groupin tarkoituksena on aina ryhtyä pitkäaikaiseen suhteeseen tavarantoimittajien kanssa. Tämä asettaa selkeämmät odotukset kaikille osapuolille ja on helpompaa hallinnoida tuotantoketjua. Noin 30% kaikista toimittajistamme on työskennyt kanssamme yli 11 vuotta tai enemmän ja 86% yli 3 vuotta.

Lue tehtaistamme ja tavarantoimittajistamme lisää täältä.

 

Ethical Trading Initiative, ja tärkeä kumppani

Pierre Robert Group on ollut osa Ethical Trading Initiative Norway:tä (IEH) vuodesta 2005. IEH-jäsenyyden kautta pyrimme vahvistamaan ja tulemaan työolosuhteita läpi tuotantoketjumme ja vaikuttaa vastuullisempaan kehitykseen ja tuotantoon. Jäsenyys tarkoittaa, että olemme sitoutuneita toimittamaan vuosittaisia raportteja IEH:en meidän eettisen liiketoiminnan kehityksestä. Nämä raportit ovat julkisia ja ne on mahdollista tilata IEH:n verkkosivujen kautta.

Lue myös
Vaatteita naisten ehdoilla

Vaatteita naisten ehdoilla

Ei ole kyse "vain vaatteista" ja muoti on paljon enemmän kuin pelkkiä trendejä. Uskomme, että vaatteiden ja muodin tulisi ennenkaikkea voimaannuttaa naisia
Lue lisää
Mulesing-vapaata merinovillaa

Mulesing-vapaata villaa

Pierre Robert Groupin eettiset normit ohjaavat eläinten hyvinvoinnille asetettuja vaatimuksia.
Lue lisää
Valtamerien mikromuovista puhutaan paljon. Mitä mikromuovi oikeastaan on? Mistä se tulee ja miten sitä voi ehkäistä?

Mikromuovin lyhyt oppimäärä

Valtamerien mikromuovista puhutaan paljon. Mitä mikromuovi oikeastaan on? Mistä se tulee ja miten sitä voi ehkäistä?
Lue lisää