Jaa
Ekologisuus

9 tapaa kierrättää vanhat sukkahousut

Älä heitä vanhoja sukkahousujasi pois, sillä niille on paljon uusiokäyttöä. Jokatapauksessa ne voidaan aina kierrättää!

Kaikista lyhin elinkaari kaikista vaatteistamme on ohuilla sukkahousuilla. Mutta tiesitkö, että vanhoille ja rikkoutuneille sukkahousuille löytyy monia eri uusiokäyttötarkoituksia? Tässä muutama vinkki:

1. Poista kynsilakat. Vaihda vanulaput vanhoista sukkahousuista leikattuihin palasiin! Sen lisäksi, että ne poistavat kynsilakan yhtä tehokkaasti, ellei jopa paremmin, säästät rahaa ja toimit ympäristöystävällisesti. Win-win!
 
2. Puhdista ja plankkaa kengät. Käytä vanhoja sukkahousuja kuin rättiä ja annostele kenkien puhdistus- tai hoitoainetta vanhoihin sukkahousuihin, hankaa kengät ja kenkäsi ovat kuin uudet! 
 
3. Käytä siivilänä keittiössä! Oletko miettinyt kuinka huuhdella kvinoaa ilman, että suurin osa kvinoasta on tiskialtaan pohjalla? Tässä sinulle vastaus! Käytä sukkahousuja siivilänä! (Muista kuitenkin pestä sukkahousut ensin.)
 
4. Pese ikkunat. Vanhat (ja puhtaat) sukkahousut toimivat täydellisesti rättinä ikkunoiden pesemisessä. Nauti kirkkaan puhtaista ikkunoista! 
 
5. Puhdista hopeat. Sukkahousujen ohut nylonkuitu on todella tehokas puhdistamaan erilaisia materiaaleja, kuten hopeaa ja muita metalleja. Et tarvitse erikoisaineita, vaan sukkahousujen nylon tekee sen niiden puolesta. 
 
6. DIY hiuslenkit! Ekotipsetin vinkki on leikata sukkahosuista ohuita renkaita, jotka toimivat loistavasti hiuslenkkeinä. Ihonvärisistä sukkahousuista saat kauniin ja neutraalin väriset hiuslenkit, jotka sopivat monien eri hiusvärien kanssa yhteen!
 
 

Trasiga strumpbyxor = mängder av hårsnoddar! 😱😍 Släng inte strumpbyxor med maskor - klipp av remsor på några centimeter styck - dra lite i snoddarna så de rullar ihop sig - klart! 💫 Detta supersmarta återbrukstips kommer från 👉 @dnilva 💖 #ekotipset #dnilva #återbruk #miljövänligt #gördetsjälv #aldrigmerletahårsnoddar

Et innlegg delt av Ekotipsen du inte vill missa! (@ekotipset)

 

 

7. Löydä pieniä kadonneita tavaroita. Onko sinulla tapana kadottaa asioita? Tai kadotatko kenties joskus pieniä korvakoruja tai korvakorujen taustoja? Aseta sukkahousut pölynimurin suuttimen päähän, aloita imurointi ja kas, olet löytänyt etsimäsi! 
 
8. Auta kasveja. Jos kasvisi oksa tai lehti tarvitsee pientä tukea tai haluat estää niitä rönsyilemästä liikaa, voit helposti sitoa niitä yhteen sukkahousuilla. Sukkahousujen materiaali on riittävän hellävarainen kasveille, mutta samalla riittävän kestävää.
 
9. Raikasta kenkäsi! Laita hieman ruokasoodaa sukkahousujen sisälle ja sulje sukkahousujen avoin pää pienellä solmulla. Käytä kenkien sisällä käyttökertojen välillä raikastamaan kengät hiestä ja ikäviltä tuoksuilta.
 
 

 

Shop The Look

1,00 EUR
LOPPUUNMYYTY
30%
50%
LOPPUUNMYYTY

 
Lue myös
Vastuullisuusraportti

Vastuullisuusraportti

Uskomme, että vaatteita voi valmistaa eettisesti vastuullisella tavalla, ja että toiminnasta voi tehdä entistäkin vastuullisempaa. Meillä on töitä vielä edessä, mutta olemme ylpeitä niistä asioista, jotka olemme jo saavuttaneet. Saavutuksemme sekä tulevaisuuden tavoitteet löytyvät vastuullisuusraportistamme.
Lue lisää
Ihmekuitu merinovilla

Ihmekuitu merinovilla

On olemassa ihmekuitu, jota kokeneet tekstiilintuottajatkaan eivät ole onnistuneet synteettisesti jäljittelemään.
Lue lisää
7 ilmastekoa - alusvaatteisillasi

7 ilmastotekoa - alusvaatteisillasi

Tee hieman hyvää ympäristölle joka päivä. Voit tehdä nämä yksinkertaiset ympäristöteot alusvaatteisillasi helposti kotona.
Lue lisää