Miksi valita Joutsenmerkillä merkittyjä villavaatteita?

Joutsenmerkki asettaa tiukat vaatimukset vaatteiden koko tuotantoprosessille, ja tekee pohjoismaisten perheiden vastuullisten valintojen tekemisestä helpompaa. Joutsenmerkillä merkityt villavaatteet ovat ympäristöystävällisempiä ja Joutsenmerkki takaa turvalliset työolosuhteet vaatteiden valmistuksen aikana, eläinten oikeanmukaisen kohtelun, ja sen, että tuotteet ovat korkealaatuisia ja kestäviä.

 

Terveys ja ympäristö

Joutsenmerkin vaatimukset rajoittavat tiukasti terveydelle tai ympäristölle haitallisten kemikaalien ja väriaineiden käyttöä tekstiilien tuotannossa, värjäyksessä, pesemisessä ja jälkikäsittelyssä. Siten Joutsenmerkillä merkityt tuotteet eivät sisällä antibakteerisia aineita tai muita kemikaaleja, jotka löytyvät EU:n REACH vältettävien kemikaalien listalta. Tämä on hyvä ympäristölle, tehtaan läheisille ekosysteemeille, vaatteiden valmistajille sekä loppukäyttäjille.

 

Työolosuhteet

Joutsenmerkki vaatii, että tehtailla ja tuotantolaitoksilla on käytössä sisäinen laadunvalvontajärjestelmä ja, että ne noudattavat kansainvälisen työvoimajärjestön keskeisiä yleissopimuksia. Ne huomioivat muun muassa yhdistymisvapauden, lapsityövoiman kieltämisen, syrjinnän ja pakkotyön. Huolimatta siitä, missä tuotanto tapahtuu, Joutsenmerkki takaa, että tehtaan toiminta vastaa kaikkia Joutsenmerkin kriteerejä liittyen sekä työolosuhteisiin että ympäristöön.

 

Eläinten hyvinvointi

Joutsenmerkki ei salli mulesing-menetelmän käyttöä villafarmeilla.

 

Tuotteiden turvallisuus

Ihmisen iho on hyvin herkkä. Vaatteiden kemikaalit voivat tunkeutua ihoon, ja niitä tulisikin käyttää varoen erityisesti lastenvaatteiden tuotannossa. Villavaatteiden valmistuprosessi on pitkä ja monet villavalmistajat käyttävät laajasti erilaisia kemikaaleja villan pesu-, kehruu- ja kuivausprosesseissa. Joutsenmerkin saamiseksi valmistajat eivät saa käyttää mitään haitallisia ja/tat vaarallisia kemikaaleja ja kemikaalien käyttö tulee olla valvottua.

 

Tiesitkö?

Pierre Robertin Joutsenmerkillä merkityt villavaatteet erottuvat joukosta. Pierre Robert on Norjan suosituin lasten villavaatebrandi*, ja vuonna 2016, Pierre Robert myi yli 211 000 lasten villapaitaa ja -pitkiksiä.

 

 

*OMD, Branditutkimus 2016