Miksi käyttää villaa?

Merinovillaa mukaan matkoille

Olit sitten suuntaamassa New Yorkiin pidennetylle viikonlopulle tai konferenssiin Berliiniin, merinovilla toimii aina. Ylellisen pehmeä ja ohut merinovilla tuntuu mukavalta ihoa vasten ja se toimii loistavasti hyvinkin eri tilanteissa.

Miksi merinovilla on täydellinen materiaali matkoille

 • Villavaate ei rypisty helposti eikä siten vaadi silitystä.
 • Merinovilla on luonnostaan taipuisa materiaali ja merinovillavaatteilla on luontainen taipumus pitää hyvin muotonsa, jopa kyynärpäiden ja polvien kohdilla.
 • Villalla on antibakteerisia ominaisuuksia, jotka estävät epämielyttävien hajujen syntymistä ja villaa ei tarvitsekaan pestä niin usein. Jos tuuletat villavaatteen käytön jälkeen, voit hyvin käyttää sitä useamman kerran peräkkäin ilman pesua matkan aikana. Ohut ja hieno villapaita toimii myös päällyspaitana - ei vain alusvaatteena.
 • Kun puet ohuen villavaatteen aluskerrastoksi, voit jättä paksun neuleen kotiin ja pukeutua lempipaitaasi myös kylmemmälläkin säällä.

 • Villa säätelee tehokkaasti lämpötiloja. Ohutta ja hienoa villavaatetta on mukava pitää päällä - jopa lämpimällä ilmalla, mutta etenkin silloin kun ulkona on kylmä.
 • Pitkillä matkoilla lämpötilat voivat vaihdella paljonkin. Matka lentokentälle voi olla stressaava ja kuuma, mutta kylmä voi iskeä lentokoneessa matkustamisen aikana. Merinovillaiset alusvaatteet vievät kosteutta pois iholta jos hikoilet, ja vastaavasti varmistavat, ettet jäädy lentokoneessa.

Vinkit pakkaamiseen

 • Ohut ja neutraalinvärinen pitkähihainen merinovillapaita on monikäyttöinen ja sopii loistavasti yhteen erilaisten housujen, farkkujen ja paitojen kanssa. Se sopii käytettäväksi sellaisenaan tai aluspaitana kylmillä säillä.
 • Ohut ja kauniin yksinkertainen merinovillainen T-paita on loistava aluspaita kylmillä säillä ja sitä voi käyttää useita kertoja ilman pesua. Sitä voi myös käyttää hyvin sellaisenaan lämpimillä säillä.
 • Merinovillainen huivi on täydellinen viileisiin syyspäiviin ja lennoille, ja sopii asun kuin asunkin kanssa yhteen. Ohutta huivia on myös miellyttävä käyttää sekä sisällä että ulkona.
 • Toisin kuin muita sukkahousuja, villasukkahousuja voidaan käyttää useita kertoja peräkkäin ennen kuin ne vaativat pesua. Villasukkahousut pitävät jalat kuivina ja lämpiminä viileinä syysiltoina. Kun on todella kylmä, ohuet merinovillasukkahousut toimivat loistavasti lämmittävänä aluskerrastona housujen alla.
 • Ohuet merinovillasukkahousut pitävät jalkasi kuivina ja lämpiminä samalla kun ne hengittävät. Ne estävät myös epämiellyttävien hajujen syntymistä - tämä on tärkeää huomioida erityisesti matkoilla, jolloin yleensä kävellään paljon.

 

Lue myös
Miksi käyttää merinovillaisia alusvaatteita?

Miksi käyttää merinovillaisia alusvaatteita?

Käytätkö puuvillasta tai synteettisestä materiaalista valmistettuja alusvaatteita villavaatteiden alla? Se voi heikentää villavaatteiden lämmöneritystä.
Lue lisää
4 syytä omistaa ohut villapaita

4 syytä omistaa ohut villapaita

Pohjoismaissa on vaikea löytää vaatekaappia, joka ei sisältäisi jotakin villaista. Ohut villapaita on yksinkertainen ja erittäin käytännöllinen perusvaate, joka sopii moneen eri tilanteeseen. Investointi miellyttävän tuntuiseen ja laadukkaaseen villavaatteeseen kannattaa.
Lue lisää
Why should babies wear wool?

Miksi merinovilla on täydellinen materiaali vauvoille?

Mikään ei vedä vertoja merinovillalle - ja vauvatkin ovat tästä samaa mieltä. Pehmeällä ja kutisemattomalla merinovillalla on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät merinovillasta täydellisen vauvojen vaatemateriaalin. Lue lisää miksi.
Lue lisää