Kapselivaatekaappi

Perusta kapselivaatekaappi - 5 vaihetta

Vaatekaappi täynnä vaatteita, muttei taaskaan mitään päälle pantavaa? Kun sinulla on kapselivaatekaappi, joka koostuu monikäyttöisistä vaatekappaleista ja joista todella pidät, pukeutuminen käy helpommin ja vaivattomammin.

 

1. askel – EROON VAATTEISTA, JOITA ET KÄYTÄ

Tietenkin olet kiintynyt siihen hameeseen, jonka ostit lemmenlomalla vuonna 2010. Sitä helposti ajattelee, että täytyyhän se säilyttää. Mutta ei täydy. Ensimmäinen vaihe kapselivaatekaapin kokoamisessa onkin luoda kriittinen katsaus vaatteisiin, joita sinne on kertynyt vuosien varrella. Ota koko omaisuus ulos kaapista ja levitä se lattialle. Suhtaudu asiaan samoin kuin jääkaapin sisältöön: sellaiset tuotteet täytyy hävittää, joiden päiväys on mennyt. Näetkö vaatteita, joita et ole käyttänyt yli vuoteen tai jotka kuuluvat aiempaan elämänvaiheeseen? Kysy itseltäsi: ostaisinko tämän vaatteen tänään? Jos vastaus on ”ei”, siirrä vaate poistettavien pinoon. Pussita ne. Toimita pussit kirpputorille tai kierrätykseen.

2. askel – LÖYDÄ OMA TYYLISI

Vaatekaappisi voi olla minimalistinen, vaikka sinä et olisikaan. Kapselikonsepti toimii nimittäin kaikille. Jujuna on keksiä itselleen sopiva pukeutusmiskoodi. Mikä on sinun tyylisi? Tartu kännykkään ja laadi eri vuodenaikoihin sopivat tunnelmataulut Pinterestiin. Anna projektille vähän aikaa: mitä enemmän ”pinnailet”, sitä nopeammin suosikkisi alkavat nousta esiin.

3. askel – JÄRJESTYS VUODENAJAN MUKAAN

Sitten takaisin vaatekaapille. Järjestä vaatekaapissa yhä olevat vaatteet sesongin mukaan. Vertaile niitä Pinterestin tunnelmatauluihin. Löydätkö punaisen langan? Näetkö vaatekaapissa vielä jotain, joka ei sovi kuvaan? Pakkaa ne poistettavien pusseihin.

4. askel – ETSI JA TÄYTÄ AUKKOPAIKAT

Nyt olet poistanut kaiken, mikä ei kuulu uuteen kapselivaatekaappiisi. Todennäköisesti huomaat, että sinulta puuttuu useita tarpeellisia vaatteita. Tee lista puuttuvista vaatteista, joita tarvitset eri vuodenaikoina. Muista pitäytyä tässä listassa, kun lähdet vaatekauppaan. Valitse laadukkaita ja hyvin istuvia vaatteita, joita voit käyttää erilaisissa asukokonaisuuksissa erilaisissa tilanteissa.

5. askel – NOUDATA SÄÄNTÖÄ: YKSI SISÄÄN, YKSI ULOS

Onnittelut! Olet koonnut kapselivaatekaapin. Omistat nyt kaiken tarvitsemasi, mutta ei tämän tarvitse tarkoitta shoppailusta luopumista ikiajoiksi. Saat toki päivittää ja hienosäätää puvustoasi. Jyrkkä kielto koskee ainoastaan heräteostoksia. Noudata lisäksi yksinkertaista korvaussääntöä: yksi sisään, yksi ulos. Jos huomaat vieväsi vaatekaappiin jotain uutta, sinun pitää tehdä sille tilaa poistamalla kaapista yksi vanha vaate.

LUE LISÄÄ: KAPSELIVAATEKAAPPI – MITÄ HYÖTYÄ SIITÄ ON?

 

Lue myös
3 syytä perustaa kapselivaatekaappi

3 syytä perustaa kapselivaatekaappi

Oletko kyllästynyt vaatekaappisi antiin? Tässä on vielä kolme lisäsyytä puvustosi perinpohjaiseen muodonmuutokseen.
Lue lisää