Varför ull

4 anledningar till varför merinoull ingår i basgarderoben

Ulltoppen är ett nyckelplagg i den skandinaviska basgarderoben. Detta lilla, men väldigt funktionella, plagg täcker flera olika behov under vinterhalvåret. Investerar du i en lite finare ulltopp kan du låta den synas under andra plagg- eller använda den i sig självt.

1. Plagg i ull är ett smart val, helt enkelt

Det som gäller för barn gäller även vuxna! I ruskigt och kallt väder är det inget som slår 3-lagersprincipen med ull som lagret närmast kroppen. Detta är något vi ser till att följa när det gäller våra barn, men faktum är att vi skulle kunna bli bättre att följa regeln själva. Ull kommer aldrig att kännas kall och fuktig mot huden, utan den håller dig torr, varm och bekväm hela dagen.

 

2. En topp i ull skapar möjligheter i garderoben

Att klä sig när det är kallt kan vara utmanande och det är lätt att det slutar i en vinteruniform bestående av en tjock ulltröja och jeans. Med en ulltopp under kan du fortsätta att använda blusar, skjortor, tunna tröjor och annat som finns i garderoben-även i minusgrader.

Shop The Look

30%
Svanenmärkt
299,00 SEK 149,50 SEK
50%
4 for 3
20%
Svanenmärkt

3. En överdel i ull är enkelt att packa med sig på resan

En ulltopp tar lite plats men gör stor nytta. Den passar när det är kyligt då värmen isoleras, men även när det är varmt så gör ullens egenskaper att plagget har en svalkande effekt. Ull har också smutsavvisande egenskaper som gör att plagget kan användas i flera dagar innan den måste tvättas, du kan med fördel hänga plagget för vädring istället. Dessutom behöver t.ex. en ulltopp väldigt sällan strykas.

 

4. Ulltoppar hjälper dig att spara på tvätt och miljön

Förutom att själva ullplagget inte behöver tvättas så ofta kan mer ull i garderoben hjälpa till att dra ner på den totala tvättmängden. Så länge du undviker fläckar kan en ulltopp som innersta lagret skydda plagget du har över så att det går längre tid mellan tvättarna, även på det plagget.

Mer Stories
Varför bör du använda BH och trosa i ull?

Därför bör du använda BH och trosa i ull

De flesta av oss vet att vi bör ha ull närmast kroppen under vintern, men helt närmast har många trosor och BH i bomull eller syntet. Varför inte ull?
Läs mer
Pack your suitcase with wool

Packa mjuk merinoull i resväskan

Långhelg i New York eller konferens i Berlin: ingenting slår ull på resan. Tunn, snygg ull känns bekväm mot huden och fungerar till både vardag och fest – och med ull i resväskan kan du packa ned färre plagg.
Läs mer
Why should babies wear wool?

Därför bör bebisar använda ull

Du har säkert någon gång hört att du ska välja ullkläder till din bebis, men oroar dig ändå för att det ska bli för varmt eller klia mot bebisens känsliga hud. Men är detta verkligen något som föräldrar bör oroa sig för? Ullexpert och produktchef hos Pierre Robert, Mikaela Folkestad, säger bestämt nej.
Läs mer