Styleguide

7 tips på vad du kan sysselsätta dig med hemma

Ibland kan allt bli lite överväldigande. Saker sker i världen, och då är det lätt att stressen gör sig påmind. Det är lätt att glömma att ta till vara på sig själv och sin hälsa, både den fysiska och den mentala. Här har vi samlat några self-care tips på saker som du kan göra och sysselsätta dig med hemma.

🌻🌱🌞

1. Lägg ifrån dig mobilen!

Det kan vara frestande att hålla sig uppdaterad om vad som händer, både när det gäller nyheter och social media. Även om det är bra att vara up-to-date, så kan det ibland göra mer skada än nytta för välmåendet. lägg bort mobilen, låt dig pausa för ett slag.

2.  Gör yoga

Ta dig dit att göra något som är bra för hälsan - både den fysiska och den mentala! Googla yoga hemma och du kommer få en uppsjö resultat på yogaklasser som är enkla att göra hemma. Yoga är ett av våra favoritsätt att koppla av på.

 

3. Läs böckerna du har längtat efter, men inte haft tid till

Kanske finns det några klassiska litterära verk du har velat ta dig an, eller den där prisbelönta romanen du köpte i somras, men inte fått tid till att läsa ännu? Nu kan du passa på. Om du behöver göra annat samtidigt, kan det vara avkopplande att lyssna på en ljudbok. Det finns en mängder av appar som ger dig ett litet bibliotek i mobilen. Vare sig du väljer att lyssna eller läsa, kom ihåg att litteratur berikar livet!

 

4. Stötta dina lokala caféer & restauranger

Under perioder när det inte är lika lätt att slinka ut genom dörren och sätta sig på en restaurang, kan du ofta istället välja att köpa takeaway därifrån. Många caféer och restauranger erbjuder hemleverans. Det kan lysa upp din tillvaro under hemmadagen, samtidigt som det stöttar små verksamheter därute.

5. Laga nya maträtter

Passa på att ägna tid i köket! Lek med ingredienser och prova något nytt! När du stimulerar kreativiteten och gör något med händerna är det också lättare att koppla av och låta tankarna leka fritt. En bonus är också att det hela slutar med något gott att äta. Vi är just nu väldigt inspirerade av matlagning och inspiration från Sofia Wood, Siri Barje och Gabriella Skog

6. Drick vatten

Detta är kanske ett litet för enkelt tips - men också något många glömmer, speciellt när man kommer ur sina rutiner. Drick vatten, och kom ihåg att få i dig det kroppen behöver!

 

7. Titta ut

Andas med magen. Få i dig frisk luft om du kan, men se framför allt till att inte hålla dig inne i ett mörkt rum allt för länge. Lite solljus gör dig gott, även om det bara är från ett öppet fönster. 

Ett litet tips till: ge dig själv utrymme. Sätt av tid och priroitera dig själv, då blir det enklare att även få gjort det du måste. 

🌻

Vill du läsa lite mer? Här är historien bakom våra plagg.

Shop The Look

349,00 SEK 244,30 SEK
30%
279,00 SEK 195,30 SEK
30%
Ekologisk bomull

Mer Stories
3 viktiga saker när du väljer sport-BH

3 viktiga saker när du väljer sport-BH

Osäker på vilken sport-BH du behöver? Här får du en enkel vägledning till vilken sport-BH du ska välja
Läs mer
yogatights

3 frågor till Josefin Dahlberg om yoga

Entreprenören och influencern Josefin Dahlberg tar alla tillfällen hon kan till att inspirera andra till ett mer välmående liv. Hon är 29 år, bor i Stockholm, och utbildade sig nyligen till yogainstruktör i Indien. Genom sina plattformar når hon ut till tusentals unga kvinnor, där hon bland annat inspirerar kring yoga, hälsa, och berättar om sin egna historia och väg till nykterhet. Vi ställde några frågor till Josefin Dahlberg och hennes relation till yogan.
Läs mer
4 enkla sätt att styla scarfen på

4 enkla sätt att styla scarfen på

En scarf - en miljon stylingmöjligheter! Den nya scarfen i 100% silkesmjuk Tencel™ är en klassisk detalj som kan lyfta din outfit på en mängd olika sätt. Här hittar du fyra olika sätt att styla den på.
Läs mer