Jaa
Inspiraatio

Miksi käyttää merinovillaisia alusvaatteita?

Käytätkö puuvillasta tai synteettisestä materiaalista valmistettuja alusvaatteita villavaatteiden alla? Se voi heikentää villavaatteiden lämmöneritystä.

Useimmat meistä osaavat kerrospukeutua oikein pukemalla villavaatteet muiden vaatteiden alle aluskerrastoksi, mutta silti monet yhä käyttävät puuvillaisia tai synteettisista materiaaleista valmistettuja alusvaatteita. Miksi ei villasta valmistettuja? Nykyaikaiset merinovillasta valmistetut rintaliivit ja alushousut eivät kutita, ovat ihanan ohuita, joustavat juuri sopivasti, ovat saatavilla moderneissa väreissä ja istuvat täydellisesti – toisin kun vanhanaikaset villa-alusvaatteet, joihin olet ehkä törmännyt mummosi vaatekaapilla.

Merinovillalla on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä täydellisen alusvaatemateriaalin. Villa säätelee kehon lämpötiloja ja eristää lämpöä juuri sopivasti. Villa myös siirtää kosteutta pois iholta, jolloin olo pysyy miellyttävänä. Villan antibakteeriset ominaisuudet estävät epämielyttävien hajujen syntymistä ja mahdollistavat pidemmän pesusyklin.

Merinovillaisista aluskerrastoista saa parhaan hyödyn kun ne pukee alimmaiseksi ihoa vasten – ei muiden vaatteiden päälle. Merinovillan hyvät ominaisuudet heikentyvät jos käytetetään jostakin muusta materiaalista kuten puuvillasta tai synteettisestä materiaalista kuin villasta valmistettuja alusvaatteita. Kun hikoilet, puuvilla vetää puoleensa kosteutta niin, että se tuntuu kostealta ja kylmältä.

 

Milloin käyttää merinovillaisia alusvaatteita?

1. Syksyisillä ja keväisillä patikointireissuilla

2. Lumisissa talviaktiviteeteissa kuten pulkkamäessä

3. Hiihtokeskuksissa – kaikki tietävät kuinka helposti sitä hikoilee mäkeä alaspäin tullessa ja vastaavasti jäätyy helposti hiihtohississä ylöspäin mentäessä. Merinovillaiset alusvaatteet tuntuvat mukavilta päällä, pitävät kehon kuivana ja eristävät lämpöä loistavasti.

4. Joka päivä! Merinovilla on miellyttävä materiaali melkein tilanteeseen kuin tilanteeseenkin ja Pierre Robertin merinovillaiset alusvaatteet ovat täydellisiä jokaiseen päivään.

P.S. Merinovillaiset liivit ovat täydellisiä raskauden ja imetyksen aikana! Merinovilla on ihanan miellyttävä ja pehmeä materiaali ja auttaa estämään rintatulehduksia.

Lue myös
Miksi villasukkia koko perheelle?

Miksi villasukkia koko perheelle?

Palelevatko jalkasi? Tutustu sukkiisi ja niiden materiaaliseokseen. Puuvillasukat kannattaa vaihtaa pikimmiten villasta valmistettuihin sukkiin.
Lue lisää
Hanneli Mustaparta for Pierre Robert

Kuka Hanneli?

Hanneli Mustaparta on norjalainen entinen malli, vaikuttaja, brandikonsultti ja art director, kenet valokuvaaja Per Heimly 'löysi' vuonna 1999. Hanneli on nykyään yksi tunnetuimmista muotivaikuttajista.
Lue lisää
Suosikkimme

Suosikkimme

Työntekijämme valitsivat Pierre Robertin suosikkituotteensa tämän vuoden mallistostamme.
Lue lisää