Miksi käyttää villaa?

Villasukat ja kumisaappaat

Kumisaapassää? Aika alkaa käyttämään villasukkia!

Ohuet villasukat pitävät pienet jalat lämpiminä - mutta ei liian.

Me rakastamme syksyä. Pohjoismainen syksy on kauniin ruskan keltainen ja raikas, mikä samalla tarkoittaa kylmempiä päiviä(!). Villa säätelee lämpöä tehokkaasti, ja villasukkia käyttämällä lasten jalat säilyvät sopivan lämpiminä vaikka sade välillä vaihtuisi auringonpaisteeseenkin.

Villasukat pitävät lasten jalat kuivina.

Märät jalat muuttuvat nopeasti kylmiksi jaloiksi. Siinä missä puuvillasukat vetävät kosteutta puoleensa, villasukat vievät sitä poispäin. Tämä estää kosteuden pääsemistä lähelle ihoa. Villalla on itseasiassa vettä hylkiviä ominaisuuksia ja kevyt kosteus katoaa helposti.

 

Hyvinistuvat villasukat suojaavat naarmuilta kumisaappaissa.

Kaikki, jotka ovat käyttäneet kumisaappaita ilman sukkia tietävät kuinka helposti iho on haavoilla. Liukuvilla sukilla on lähes sama vaikutus, erityisesti jos saappaisiin pääsee kosteutta. Hyvinistuvat villasukat pysyvät paikoillaan ja suojaavat haavoilta ja hankaumilta. 

 

Villasukat auttavat pitämään lämpimänä - vaikka sukat olisivatkin kastuneet.

Villasukat ovat parhaimmat kumisaapassukat - kun lapsi hyppii vesilätäköissä, villasukat saappaissa pitävät lapsen jalat lämpimämpinä kuin jos lapsella olisi jostakin muusta materiaalista valmistetut sukat jalassa. Villasukkiin voi kertyä suhteellisen plajon kosteutta ennen kuin villa alkaa menettämään lämmöneristystehoaan.

Lue myös
Miksi käyttää merinovillaisia alusvaatteita?

Miksi käyttää merinovillaisia alusvaatteita?

Käytätkö puuvillasta tai synteettisestä materiaalista valmistettuja alusvaatteita villavaatteiden alla? Se voi heikentää villavaatteiden lämmöneritystä.
Lue lisää
4 syytä omistaa ohut villapaita

4 syytä omistaa ohut villapaita

Pohjoismaissa on vaikea löytää vaatekaappia, joka ei sisältäisi jotakin villaista. Ohut villapaita on yksinkertainen ja erittäin käytännöllinen perusvaate, joka sopii moneen eri tilanteeseen. Investointi miellyttävän tuntuiseen ja laadukkaaseen villavaatteeseen kannattaa.
Lue lisää
Pack your suitcase with wool

Merinovillaa mukaan matkoille

Olit sitten suuntaamassa New Yorkiin pidennetylle viikonlopulle tai konferenssiin Berliiniin, merinovilla toimii aina. Ylellisen pehmeä ja ohut merinovilla tuntuu mukavalta ihoa vasten ja se toimii loistavasti hyvinkin eri tilanteissa.
Lue lisää