Jaa
Inspiraatio

Miksi villasukkia koko perheelle?

Palelevatko jalkasi? Tutustu sukkiisi ja niiden materiaaliseokseen. Puuvillasukat kannattaa vaihtaa pikimmiten villasta valmistettuihin sukkiin.

Puuvillasukissa ei ole mitään vikaa. Puuvilla on hengittävä, pehmeä ja miellyttävä luonnonmateriaali. Puuvillaiset sukat sopivat mainiosti uusiin kevättennareihin. Talvella ne eivät kuitenkaan suojaa varpaita kylmältä edes lämpimimmissä talvikengissä. Puuvillasukat eristävät lämpöä heikosti, ja kosteina ne ovat kuin kylmä, märkä rätti jalassa. Kylmällä säällä ainoa oikea materiaalivalinta on villa – erityisesti jaloissa.

 

Miksi villasta valmistetut sukat ovat paras valinta talvella?

1. Villasta valmistetut sukat eristävät lämpöä. Villakuidut kihartuvat ja muodostavat pieniä ilmataskuja, jotka eristävät lämpöä ja pitävät jalat lämpiminä ja mukavina.

2. Villasta valmistetuilla sukilla on hyvät lämmönsäätelyominaisuudet. Ne eivät ole liian kuumat eivätkä liian kylmät. Jalat pysyvät lämpiminä, mutta eivät liian lämpiminä. Villa pitää lämpötilan juuri sopivana.

3. Villa siirtää kosteutta. Märät jalat ovat kylmät, mutta toisin kuin puuvilla, villa siirtää kosteutta pois iholta. Villasta valmistetut sukat pitävät jalat lämpiminä, vaikka jalat olisivat hieman märät. Villa pystyy sitomaan kosteutta jopa 30 prosenttia omasta painostaan ilman, että se tuntuu kylmältä.

4. Villa hylkii luonnostaan vettä. Oletko esimerkiksi huomannut, että vesipisarat pysyvät villapuseron pinnalla? Jos villasta valmistettu sukka kostuu ulkopuolelta, villakuidut estävät vettä kulkeutumasta iholle, jolloin sukka ei tunnu märältä.

5. Villalla on antibakteerisia ominaisuuksia. Villasta valmistettuja sukkia voi pääsääntöisesti käyttää useamman kuin yhden kerran ennen pesua, ja bonuksena hien haju tarttuu niihin selvästi huonommin kuin muihin sukkiin.

6. Villa kuivuu nopeasti. Villavalmisteiset sukat eivät kuitenkaan pysty ihmeisiin. Jos talsit lätäköissä, on takuuvarmaa, että jalkasi kastuvat läpimäriksi – mutta villasta tehdyt sukat tuntuvat silti puuvillaisia lämpimämmiltä. Jos kastut vahingossa, villa kuivuu onneksi verrattain nopeasti.

Siksi.

Lue myös
Tights yay or nay?

Sukkahousut vai ei?

Jotkut vannovat paljaiden säärien nimeen, kun taas toisille sukkahousut ovat asuste siinä missä muutkin sekä edullinen tapa päivittää omaa tyyliä. Joten mikä on oikea tapa? Onko fashion faux pas, jos ostoskorista löytyy 10 denierin sukkahousut? Vastaus on onneksi ‘ei’.
Lue lisää
Miksi käyttää urheilualusvaatteita?

Miksi käyttää urheilualusvaatteita?

Urheiluliivit tukevat rintoja urheillessa ja auttavat rintojen muodon säilyttämisessä toisin kuin tavalliset rintaliivit.
Lue lisää
Hanneli Mustaparta for Pierre Robert

Kuka Hanneli?

Hanneli Mustaparta on norjalainen entinen malli, vaikuttaja, brandikonsultti ja art director, kenet valokuvaaja Per Heimly 'löysi' vuonna 1999. Hanneli on nykyään yksi tunnetuimmista muotivaikuttajista.
Lue lisää