Vastuullisuusstrategiamme

Tässä ei ole kyse vain vaatteista

Tässä on kyse jostakin suuremmasta. Kaikesta siitä, mitä vaaditaan yhden vaatekappaleen valmistamiseen - suunnittelijan visiosta raaka-aineiden valintaan, ja siitä aina siihen ensimmäiseen kertaan, kun puet vaatteen yllesi. On mahtavaa valmistaa jotakin, jonka takana voi seistä 100%:sti ja josta voi aidosti olla ylpeä. Tiedätkö sinä mistä vaatteesi todella tulevat? Mitä niiden valmistaminen on vaatinut? Jokaisen ostamasi vaatteen ja tuotteen takana on tarina. Tee hyviä valintoja.
Kaikki alkaa perusasioista. Luonnosta, kasvi- ja eläinkunnasta. Puuvillaa saadaan puuvillakasveista ja villaa lampaista. Siksi on tärkeää, että vaatteiden valmistuksessa huomioidaan niin ympäristö, eläimet kuin ihmisetkin. On tärkeää, että eläimillä on hyvä olla ja ettei mulesing-toimintapaa harjoiteta.
 
Kasviperäiset materiaalit voivat olla ympäristöä rasittavia, ja niiden tuotannossa ja jalostuksessa käytetyt kemiaalit voivat olla haitallisia myös niiden parissa työskenteleville ihmisille. Kun valitset luomupuuvillasta valmistettuja vaatteita, tiedät, että materiaalin valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja tai torjunta-aineita, mikä tekeekin luomupuuvillasta paremman materiaalin verrattuna moniin muihin perinteisiin tekstiilikuituihin. Myös Tencel on yksi esimerkki hyvästä ja ekologisemmasta vaihtoehdosta viskoosille - selluloosapohjaiselle luonnonkuidulle. Kapok puolestaan on hyvinkin uusi kuitu markkinoilla, ja tällä hetkellä yksi vastuullisimmista saatavilla olevista tekstiilikuiduista.

Ympäristö- ja työolosuhteet vaatteita valmistavilla tehtailla

Raakamateriaalia - oli se sitten kasvi- tai eläinperäistä - tulee jatkokäsitellä sen alkuperäisestä muodosta muotoon, josta on mahdollista valmistaa vaatteita. Sitä tulee pestä, kehrätä, värjätä, kutoa tai neuloa, leikata ja ommella. Itse tuotantoprosessi on kaikista eniten energiaa vaativa prosessi vaatteen elinkaaressa. Siksi työskentelemme huolellisesti valittujen toimittajian kanssa ja arvostamme hyviä, pitkäaikaisia kumppanuuksia, jotka jakavat perusarvomme ja perustuvat luottamukseen. Monet toimittajistamme on ympäristösertifioituja, ja kaikilla on toimivat järjestelmät ja toimintatavat jätehuollolle sekä jäteveden ja kemikaalien käsittelylle. 

Se, että vaate valmistetaan tehtaassa, ei aina vielä tarkoita sitä, että vaatteet valmistettaisiin vain koneilla. Suuri osa työstä tehdään käsin. Myös pienempien vaatekappaleiden, kuten alusvaatteiden ja sukkien valmistuksen tarvitaan käsityötä. Monet eri kädet ovat ommelleet ja laadunvarmistaneet meidänkin vaatteiden saumat, sekä kiinnittäneet resorit ja hihansuut. Meille on tärkeää, että vaatteitamme valmistavilla ihmisillä on hyvät työolot eikä ketään hyväksikäytetä. On tärkeää, että työlainsäädäntöä noudatetaan ja siksi pyrimme lisäämään tietoa alasta ja sen toimintavoista jakamalla tietoa käyttämistämme tehtaista. Tämän vuoksi toimittajaluettelomme on julkinen.

Katso video vierailustamme yhteen villatehtaistamme Zhejiangissa, Kiinassa. (Jenny Skavlan villamallisto 2019).

Tulevaisuus: hyvästä suunta kohti parempaa 

Kyse ei ole vain siitä, että olisimme täydellisiä tai tekisimme kaiken täydellisesti. Kyse on enemmänkin siitä, että teemme parhaamme valmistaaksemme vaatteita, joista voimme olla ylpeitä. Me Pierre Robertilla arvostammekin läpinäkyvyyttä ja avoimuutta. Siksi avoimin mielin sanomme, että meillä on vielä paljon parantamisen varaa, mutta uudet mahdollisuudet tehdä asioita entistä paremmin ja vastuullisemmin motivoidat ja inspiroivat meitä. Olemme ylpeitä siitä, että 90% käyttämästämme merinovillasta on pohjoismaisesti ympäristömerkitty Joutsen-merkillä ja että kaikki uudet puuvilla-alusvaatteemme valmistetaan GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta. Mutta meidän on tehtävä enemmän. Vaatteitamme myydään laajasti tavarataloissa, ruokakaupoissa sekä verkkokaupoissa, joiden kautta tavoitamme jo nyt paljon ihmisiä, joten on tärkeää, että pystymme tarjoamaan mahdollisimman vastuullisia tuotteita. On kuitenkin hienoa nähdä jo nyt, että yhä useampi tekee parempia valintoja hankinnoissaan. Pyrimme siihen, että vastuullisten materiaalien käytöstä ja vastuullisesta tuotannosta tulisi uusi normi vaatteiden valmistuksessa. 

Vaatteen elinkaaren loppupäästä vastaat sinä. Minkälaisten asioiden puolestapuhuja sinä olet? Haastamme sinua pohtimaan tätä sekä kannustamme ostamaan kestäviä, vastuullisesti valmistettuja vaatteita, joita voit käyttää useasti, hoidat hyvin ja loppukädessä kierrätät eteenpäin. Lue ja lisää tietouttasi erilaisista materiaaleista ja tue vaatevalmistajia, jotka ovat avoimia ja läpinäkyviä. Ja muista - jokaisen ostamasi vaatteen ja tuotteen takana on tarina. 

Tässä ei ole kyse vain vaatteista. Tee hyviä valintoja.
 

Shop The Look

60%
Ecologic Cotton
50%
Kapok

 
Lue myös
Vaatteita naisten ehdoilla

Vaatteita naisten ehdoilla

Vaatteiden tulisi edustaa naisten voimaantumista, ei sitä estävää voimaa. Maailmassa, jossa sukupuolten tasa-arvoa ei vieläkään ole saavutettu, uskomme, että muodilla on mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Tässä ajatuksiamme aiheesta.
Lue lisää
Mulesing-vapaata merinovillaa

Mulesing-vapaata villaa

Pierre Robert Groupin eettiset normit ohjaavat eläinten hyvinvoinnille asetettuja vaatimuksia.
Lue lisää