Jaa
Ekologisuus

Pierre Robert ja Joutsenmerkki

Pierre Robertin lasten villavaatteet ovat nyt myös Joutsenmerkki-tuotteita! Joutsenmerkki on pohjoismainen ympäristömerkki, joka kertoo sillä merkityn tuotteen tai palvelun noudattavan tiettyjä sosiaalisia- ja ympäristökriteereitä.

Miksi valita Joutsenmerkillä merkittyjä villavaatteita?

Joutsenmerkki asettaa tiukat vaatimukset vaatteiden koko tuotantoprosessille, ja tekee pohjoismaisten perheiden vastuullisten valintojen tekemisestä helpompaa. Joutsenmerkillä merkityt villavaatteet ovat ympäristöystävällisempiä ja Joutsenmerkki takaa turvalliset työolosuhteet vaatteiden valmistuksen aikana, eläinten oikeanmukaisen kohtelun, ja sen, että tuotteet ovat korkealaatuisia ja kestäviä.

 

Terveys ja ympäristö

Joutsenmerkin vaatimukset rajoittavat tiukasti terveydelle tai ympäristölle haitallisten kemikaalien ja väriaineiden käyttöä tekstiilien tuotannossa, värjäyksessä, pesemisessä ja jälkikäsittelyssä. Siten Joutsenmerkillä merkityt tuotteet eivät sisällä antibakteerisia aineita tai muita kemikaaleja, jotka löytyvät EU:n REACH vältettävien kemikaalien listalta. Tämä on hyvä ympäristölle, tehtaan läheisille ekosysteemeille, vaatteiden valmistajille sekä loppukäyttäjille.

 

Työolosuhteet

Joutsenmerkki vaatii, että tehtailla ja tuotantolaitoksilla on käytössä sisäinen laadunvalvontajärjestelmä ja, että ne noudattavat kansainvälisen työvoimajärjestön keskeisiä yleissopimuksia. Ne huomioivat muun muassa yhdistymisvapauden, lapsityövoiman kieltämisen, syrjinnän ja pakkotyön. Huolimatta siitä, missä tuotanto tapahtuu, Joutsenmerkki takaa, että tehtaan toiminta vastaa kaikkia Joutsenmerkin kriteerejä liittyen sekä työolosuhteisiin että ympäristöön.

 

Eläinten hyvinvointi

Joutsenmerkki ei salli mulesing-menetelmän käyttöä villafarmeilla.

 

Tuotteiden turvallisuus

Ihmisen iho on hyvin herkkä. Vaatteiden kemikaalit voivat tunkeutua ihoon, ja niitä tulisikin käyttää varoen erityisesti lastenvaatteiden tuotannossa. Villavaatteiden valmistuprosessi on pitkä ja monet villavalmistajat käyttävät laajasti erilaisia kemikaaleja villan pesu-, kehruu- ja kuivausprosesseissa. Joutsenmerkin saamiseksi valmistajat eivät saa käyttää mitään haitallisia ja/tat vaarallisia kemikaaleja ja kemikaalien käyttö tulee olla valvottua.

 

Tiesitkö?

Pierre Robertin Joutsenmerkillä merkityt villavaatteet erottuvat joukosta. Pierre Robert on Norjan suosituin lasten villavaatebrandi*, ja vuonna 2016, Pierre Robert myi yli 211 000 lasten villapaitaa ja -pitkiksiä.

 

 

*OMD, Branditutkimus 2016

Lue myös
Käyttökelvottomat vaatteet voi kierrättää

Käyttökelvottomat vaatteet voi kierrättää

Mitä tehdä vanhoille alusvaatteille, loppuunkäytetyille sukille ja rikkoutuneille sukkahousuille? Liian usein ne päätyvät roskakoriin, vaikka ne voitaisiin kierrättää.
Lue lisää
Kemikaalien rajattu käyttö

Kemikaalien rajattu käyttö

Me Pierre Robertilla emme salli vaaralisia kemikaaleja vaatteissa. Olemme asettaneet tiukkoja rajoitteita sille, kuinka paljon ja minkälaisia kemikaaleja voidaan käyttää vaatteidemme tuotannossa. Näin sekä sinä ja ympäristö vältytte kosketukselta turhien kemikaalien kanssa.
Lue lisää
Ympäristökäytäntömme

Ympäristökäytäntömme

Onko tekstiili- ja muotiala vastuullinen? Ei ole salaisuus, että tekstiilialaan liittyy useita ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyviä haasteita. Kaikki kuitenkin tarvitsevat vaatteita. Uskomme siihen, että haasteet tarjoavat mahdollisuuksia, ja että jatkuvalla työllä tekstiilialan tulevaisuus voi näyttää paljon valoisemmalta mitä se nyt on.
Lue lisää