TEKSTIILIT

Kierrätetystä polyesterista ja polyamidista valmistettuja treenivaatteita Pierre Robertilta

Kierrätys on hyvä asia. Kun teemme uusia vaatteita kierrättämällä olemassa olevia materiaaleja, se vaatii vähemmän energiaa, vettä ja kemikaaleja kuin jos tekisimme samat tuotteet uusista raaka-aineista. Kierrättäessä muutamme myös jätteistä jotain, josta voi olla hyötyä uudelleen.

Kierrätetyn polyesterin ja polyamidin valmistus vaatii vähemmän vettä, kemikaaleja ja energiaa kuin uusien synteettisten materiaalien valmistus. Se tekee meistä myös vähemmän riippuvaisia öljystä raaka-aineena, eikä se vaadi uuden öljyn talteenottoa. Synteettiset materiaalit eivät myöskään ole biohajoavia, ja käyttämällä uusiovalmistuksessa synteettisistä materiaaleista kierrätettyjä vaatteita, estetään niiden heittäminen luontoon roskina tai mikromuovina.

GRS tulee sanoista Global Recycled Standard. Se on kansainvälinen kierrätysstandardin merkki. Se on kansainvälinen merkintäjärjestelmä, joka todistaa kierrätettyjen materiaalien pitoisuudet eri tekstiileissä. GRS:n tavoitteena on lisätä kierrätysmateriaalin käyttöä ja saavuttaa GRS-sertifiointi, mikä edellyttää vähintään 20% materiaalin koostumuksesta tulee olla kierrätettyjä raaka-aineita.

Mitä on GRS-sertifioitu polyesteri ja polyamidi?

GRS tulee sanoista Global Recycled Standard. Se on kansainvälinen kierrätysstandardin merkki ja merkintäjärjestelmä, joka todistaa kierrätettyjen materiaalien pitoisuudet eri tekstiileissä. GRS:n tavoitteena on lisätä kierrätysmateriaalin käyttöä ja saavuttaa GRS-sertifiointi, mikä edellyttää vähintään 20% materiaalin koostumuksesta tulee olla kierrätettyjä raaka-aineita.

GRS asettaa vaatimuksia myös koko toimitusketjuun, johon kuuluvat sosiaaliset olosuhteet, kemialliset prosessit ja jäljitettävyys. Kolmannen osapuolen on varmennettava ja todennettava kaikki arvoketjun linkit. Raaka-aineiden syötöt ja ulostulot tarkastavat myös kolmannet osapuolet varmistaen, että ne lopulta päätyvät kierrätettyihin materiaaleihin.

Pierre Robert -konsernin GRS-sertifiointinumero on 846970 ja sen on sertifioinut Control Union, Alankomaat.

Miksi vain osa uuden treenivaatemalliston vaatteista on kierrätetystä materiaalista valmistettuja?

Olisimme toivoneet, että ne olisivat olleet, mutta tähän liittyy kaksi haastetta. Ensinnäkin on vaikea saada riittävästi kierrätettyä polyesteriä ja polyamidia. Toiseksi on vaikea saada kierrätettyä polyesteriä ja polyamidia hyvällä, kestävällä ja vakaalla laadulla. Tekniikka kuitenkin kehittyy nopeasti ja sitä parannetaan säännöllisesti. Jatkossa pyrimme varmistamaan, että yhä suurempi osa vaatteistamme on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Odotamme sitä.

Lue myös
Mitä Kapok on?

Mitä Kapok on?

Kapok: vettä hylkivä, ekologinen JA TODELLA PEHMEÄ materiaali? Tätä jännittävää materiaalia löytyy myös kevään mallistomme vaatteista.
Lue lisää
Mitä on GOTS-sertifioitu puuvilla?

Mitä on GOTS-sertifioitu luomupuuvilla?

Yhä useammat vaatteet valmistetaan luomupuuvillasta. Mikä tekee GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta paremman vaihtoehdon tavalliselle puuvillalle?
Lue lisää
Mitä Tencel® on?

Mitä Tencel® on?

Tencel® on yksi ympäristöystävällisimmistä tekstiilimateriaaleista. Se on luonnonmateriaali, jota saadaan FSC*-sertifioidusta, vastuullisen metsäteollisuuden selluloosasta. Tencel®:llä on paljon samoja positiivisia ominaisuuksia kuin villalla ja Tencel®:stä valmistetut vaatteet ovat ihanan pehmeitä, kestäviä, pitävät muotonsa hyvin ja vie kosteutta iholta vaatteen ulkopuolelle.
Lue lisää