Jaa
Inspiraatio

Muista nämä 3 asiaa kun valitset urheiluliivejä

Aiheuttaako urheiluliivien valinta päänvaivaa? Lue vinkkimme urheiluliivien valintaan!

Naisten urheiluvaatteiden valinnassa on kaikista tärkeintä kiinnittää huomiota urheiluliiveihin. Rinnat ovat pääasiassa kudosta ja rasvaa ja vaativat siksi riittävän tuen, jotta liike ei pääse vaikuttamaan niiden muotoon ja elastisuuteen. Vääränlaiset urheiluliivit tuntuvat myös epämukavalta liikkuessa. Pahimmillaan vääränlaiset urheiluliivit voivat aiheuttaa epämiellyttäviä niska-hartiakipuja, minkä vuoksi hyviin urheiluliiveihin kannattaa satsata – rintojen koosta riippumatta. Mutta miten valita oikeanlaiset urheiluliivit? Alla 3 vinkkiä, jotka kannattaa pitää mielessä urheiluliivejä valitessa.

 

1. Hyvä tuki

Urheiluliivien päätarkoitus on varmistaa hyvä tuki liikunnan aikana. Urheiluliivien tulisi olla niin tukevat ja tiukat, etteivät rinnat pääsisi liikkumaan. Ei kuitenkaan niin tiukat, että olo alkaa tuntua liian tukalalta ja epämiellyttävältä!

 

Tiesitkö että…

…urheiluliivit kuluvat siinä missä lenkkaritkin? Käyttö- ja pesukerrat vähentävät liivien elastisuutta ajan myötä. Jos siis käytät urheiluliivejä todella usein, on suositeltavaa, että vaihdat ne 1-2 kertaa vuodessa uusiin.

 

2. Kosteutta hyvin siirtävä materiaali

Toinen asia, joka erottaa hyät urheiluliivit huonoista, on materiaali. Hikoilu liikunnan aikana ei saisi tehdä liiveistä märän tai kostean tuntuisia. Valitse hengittävästä ja kosteutta hyvin siirtävästä materiaalista valmistetut liivit, niin olo säilyy miellyttävänä ja kuivana koko treenin aikana. Tarkista myös, onko liivien valmistuksessa käytetty mesh-verkkoa, mikä on hyvä merkki siitä, että liivit ovat hengittävät.

 

3. Mukavuus

Mukavuus on kaiken a ja o – myös urheillessa ja liikkuessa. Urheilu itsessään on jo rankkaa ja kuluttavaa, joten et varmasti halua tehdä siitä entistä rankempaa epämukavien treenivaatteiden takia. Toisin sanottuna, urheiuliivien tulisi tuntua mukavilta päällä. Olkaimet eivät saisi raapia ja saumojen tulisi olla mahdollisimman tasaiset, jotta ne olisivat mahdollisimman huomaamattomat. Kiinnitä huomiota myös siihen, onko urheiluliiveissä irrallisia pesulappuja, jotka voivat kutittaa ja raapia ihoa ikävästi. Meidän urheiluliiveissä ei ole lainkaan irrallisia pesulappuja, vaan pesuohjeet on printattu suoraan kankaaseen.

Shop The Look

22,95 EUR 11,47 EUR
50%
26,95 EUR 13,47 EUR
50%
26,95 EUR 13,47 EUR
50%

 

Lue myös