Miksi käyttää villaa?

Miksi merinovilla on täydellinen materiaali vauvoille?

Mikään ei vedä vertoja merinovillalle - ja vauvatkin ovat tästä samaa mieltä. Pehmeällä ja kutisemattomalla merinovillalla on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät merinovillasta täydellisen vauvojen vaatemateriaalin. Lue lisää miksi.

Merinovilla säätelee kehon lämpötilaa

Oletko huolissasi, että villa on liian kuuma materiaali vauvallesi? Onko villa liian kova ja kutiseva materiaali vauvan herkälle iholle? Pierre Robertin villa-asiantuntija ja tuotepäälikkö Mikaela Folkestad sanoo "ettei tarvitse olla huolissaan".

Villa säätelee lämpöä ja vie kosteutta pois iholta pitäen kehon lämpötilan tasaisena. Ohuita merinovillaisia vaatteita voi käyttää vuoden ympäri säästä ja aktiviteetista riippumatta”, Folkestad kertoo.

Vauvat eivät ole yhtä aktiivisia kuin vanhemmat lapset ja ensimmäisten kuukausien aikana vauvat viettävätkin suurimman osan ajasta paikoillaan maatessa. Koska villa säätelee kehon lämpötilaa, se auttaa myös vauvan olon säilymistä mukavana. Röyhtäily ja kurlaus myös helposti likaavat ja kastuttavat vaatteita. Villavaate toimii tässä loistavasti, sillä villa hylkii likaa paremmin kuin muut materiaalit. Villa voi myös kerätä kosteutta jopa 40% oman painonsa verran ennen kuin se tuntuu kostealta.

Villavaate on myös hyödyllinen, jos vauvallasi on taipumusta hikoilla. Villa vie kosteutta pois iholta, toisin kuin puuvilla. Puuvilla kerää helposti kosteutta itseensä ja tuntuu kosteana kylmältä iholla”, Folkestad jatkaa.

 

Huomioi villan laatu

Villan edut ovat selviä – mutta mitä tulisi pitää mielessä vauvan villavaatteita ostettaessa?

”On tärkeätä huomioida, että villavaatteen villa on ohutta ja hienoa, joka ei kutise vaan tuntuu pehmeältä ja miellyttävältä ihoa vasten. On myös tärkeää, että vaatteissa ei ole tiukkoja ja epämiellyttäviä saumoja tai lappuja, jotka ärsyttävät ihoa”, hän sanoo.

Me Pierre Robertilla ymmärrämme, että et halua muuta kuin parasta vauvallesi erityisesti mukavuuteen ja turvallisuuteen liittyen. Pierre Robertin vauvanvaatteet valmistetaan Oeko-Tex standardin mukaisesti, joten kuluttajat voivat olla varmoja, että vaatteet eivät sisällä haitallisia kemikaaleja tai väriaineita.

“Kaikki vauvanvaatteemme valmistetaan 100% ja erikoispitkäkuituisesta merinovillasta. Merinovillaiset vauvanvaatteemme ovat kevyitä ja pehmeitä vauvan ihoa vasten ja vanhempien ei tarvitse huolehtia siitä, että vauvalle tulisi liian kuuma tai että vaatteet kutittaisivat”, Folkestad lisää.

 

 
Lue myös
Miksi käyttää merinovillaisia alusvaatteita?

Miksi käyttää merinovillaisia alusvaatteita?

Käytätkö puuvillasta tai synteettisestä materiaalista valmistettuja alusvaatteita villavaatteiden alla? Se voi heikentää villavaatteiden lämmöneritystä.
Lue lisää
4 syytä omistaa ohut villapaita

4 syytä omistaa ohut villapaita

Pohjoismaissa on vaikea löytää vaatekaappia, joka ei sisältäisi jotakin villaista. Ohut villapaita on yksinkertainen ja erittäin käytännöllinen perusvaate, joka sopii moneen eri tilanteeseen. Investointi miellyttävän tuntuiseen ja laadukkaaseen villavaatteeseen kannattaa.
Lue lisää
Pack your suitcase with wool

Merinovillaa mukaan matkoille

Olit sitten suuntaamassa New Yorkiin pidennetylle viikonlopulle tai konferenssiin Berliiniin, merinovilla toimii aina. Ylellisen pehmeä ja ohut merinovilla tuntuu mukavalta ihoa vasten ja se toimii loistavasti hyvinkin eri tilanteissa.
Lue lisää