Kapselivaatekaappi

3 syytä perustaa kapselivaatekaappi

Kapselivaatekaappi ei ole uusi ajatus. Se on kuitenkin yhtä ajankohtainen nyt kuin 1980-luvun puolivälissä, jolloin muotisuunnittelija Donna Karan teki sen tunnetuksi. Kapselikonsepti tarkoittaa, että hankkiudut eroon ylimääräisistä, vähemmälle käytölle jääneistä vaatteista. Tilalle saat useampia asukokonaisuuksia, mutta vähemmän yksittäisiä vaatteita. Nerokasta! Mutta on ihan ymmärrettävää, ettei tällainen ajatus vakuuta vaatefriikkejä. Tarvitsetko sinäkin vähän aikaa ajatuksen sulatteluun? Annamme sinulle kolme hyvää syytä harkita kapselivaatekaappia uudestaan.

 

1. SE TEKEE HYVÄÄ LOMPAKOLLE

Halvat trendivaatteet koukuttavat ostajansa silmänräpäyksessä. Mutta pitemmän päälle ne eivät tee hyvää budjetille. Se mikä on nyt IN, on kohta OUT. Sitä paitsi huono laatu näkyy jo parin pesukerran jälkeen. Pian olet kierteessä: käytä, heitä pois, osta uutta tilalle. Jos ostaisit vähemmän ja harkiten, pankkitilisi jäisi plussalle. Sijoita ajattomiin laatuvaatteisiin, jotka osoittautuvat joka euron arvoiseksi.

2. SE TEKEE HYVÄÄ YMPÄRISTÖLLE

Heräteostoksista kieltäytyminen säästää pankkikortin lisäksi ympäristöä. Muotiteollisuus kuuluu tunnetusti maailman likaisimpiin tuotannon aloihin. Vaateteollisuus käyttää valtavat määrät vettä ja kemikaaleja, jättää jälkeensä ison hiilijalanjäljen ja pilaa paikallisia vesistöjä. Tietenkin vaatteita tarvitaan, mutta toimialan tuotantomäärä ylittää todellisen tarpeen mennen tullen. Ainoa ratkaisu on vähentää sekä kulutusta että ylituotantoa. Kapselivaatekaappi on vihreämpi vaatekaappi. Yksinkertaista ja helppoa.

3. SE TEKEE HYVÄÄ SINULLE

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä kapselivaatekaapin idea kääntyy sinun voitoksesi. Se vapauttaa ison siivun ajankäytöstäsi. Elämä leppoistuu ainakin piirun verran. Et joudu pähkäilemään vaatepäätöksiä yhtä paljon. Stressi vähenee, ja huomaat käyttäväsi enemmän aikaa hyödyllisempiin asioihin. Vaatekriisit jäävät historiaan, kun huomaat käyttäväsi lempivaatteitasi ihan joka päivä.

LUE LISÄÄ: NÄIN KOKOAT KAPSELIVAATEKAAPIN TYYLIIN KATSOMATTA

Lue myös
Perusta kapselivaatekaappi - 5 vaihetta

Perusta kapselivaatekaappi - 5 vaihetta

Vaatekaappi täynnä vaatteita, muttei taaskaan mitään päälle pantavaa? Kun sinulla on kapselivaatekaappi, joka koostuu monikäyttöisistä vaatekappaleista ja joista todella pidät, pukeutuminen käy helpommin ja vaivattomammin.
Lue lisää